Gradinar Original

Pune suflet in ceea ce faci…

ARHIVA, DECORATIV, PEISAGISTICA, Stiluri de amenajare a gradinilor

Cine a zis ca gazonul e plictisitor si problematic?

Gazonul este privit de catre unii ca o cauza a risipei de apa in gradina. Altii nu-si pot inchipui cum ar putea arata o gradina fara gazon. Marturisesc ca tind sa dau dreptate celei de-a doua categorii, pentru ca gazonul da o nota ingrijita si bine planificata unei gradini. Sigur ca se poate si fara el, dar parca gradina nu mai arata la fel de frumos. Daca e o problema cata apa folosesti la udarea gradinii, atunci nu poti decat sa renunti la el. Aspectele economice te constrang!

Plictisitor… nu!

Si daca pot intelege argumentul economic, nu-l pot intelege pe cel care spune ca gazonul e plictisitor. Gazonul este o parcela cu iarba, el poate fi asa cum doresti tu sa fie, ca si gradinar sau ca peisagist. Si ca sa-mi argumentez spusele, vin sa ilustrez cu o “parcela de gazon” mai neobisnuita. Din imagine rezulta foarte clar ca e foarte important unde anume pui gazonul, ce forma de relief se afla sub el si ce anume il inconjoara. Cam atat cu privire la combaterea argumentului “plictisitor”.

Problematic… da!

In privinta lui “problematic” e adevarat. Dar conteaza cu ce atitudine te apuci de gradinarit. Daca ai tot timpul, banii si placerea de a gradinari inseamna ca gazonul va fi o binevenita provocare. Gazonul trebuie ales in functie de locul in care urmeaza sa fie plantat (de soare, de umbra, scund, inalt, sub forma de pajiste cu flori, etc. ). El trebuie tratat cu ingrasaminte, udat si tuns periodic. El mai trebuie si inlocuit in caz ca apare muschiul de padure sau daca peste vara e seceta si udarea a fost deficitara. Deci da, e problematic. Dar gradinarul lucreaza bucuros la problemele gradinii lui. Nu fuge de ele.

Foto: Kent Wang

Lasa un raspuns

Theme by Anders Norén