Gradinar Original

Pune suflet in ceea ce faci…

ARHIVA, INGRIJIREA PLANTELOR, Plante bulboase de gradina

Covoare florale de primavara 

De cate ori te gandesti la primavara iti apare in fata ochilor un covor floral? Daca da, atunci probabil ca te-ai gandit la unul cu flori albe si galben-aurii. Poti obtine astfel de covoare florale daca folosesti bulbi de ghiocei (clasici, autohtoni) si de eranthis. Alege un loc potrivit in gradina – poate fi chiar si pe sub pomi pentru ca atat ghioceii cat si eranthisul infloresc cand inca nu e vegetatie in gradina (februarie-martie). Deci nu sunt afectati de umbra frunzisului pomilor.

Ghiocei si Eranthis

Cumpara in august si septembrie bulbisorii necesari si planteaza pana cel tarziu la jumatatea lui octombrie. Adancimea de plantare este de maxim 10 cm. Daca sunt plantati mai la suprafata risca sa inghete sau sa se deshidrateze vara in caz de seceta. Daca sunt plantati mai adanc vor iesi mai greu si vor rata sezonul de inflorire. Pentru realizarea unui covor compact si frumos vei avea nevoie de o cantitate mare de bulbi, asa ca iti recomandam sa cauti un furnizor cu preturi bune – cu reduceri la achizitionarea de cantitati mai mari.

Eranthis

Branduse si anemone de primavara

Daca vrei ca frumosul covor floral sa ramana atractiv si in luna aprilie poti sa combini si bulbi de branduse si de anemone de primavara. Efectul decorativ va fi deosebit de frumos. Mai mult, poti economisi la cantitatea de bulbi folositi daca te hotarasti sa-i plantezi in gazon. Ce e bine sa stii ca e daca e seceta in vreun an, va trebui sa uzi parcela cu astfel de bulbi pentru ca sunt mici si se deshidrateaza repede. De asemenea, pamantul trebuie sa fie bine drenat pentru ca daca apa balteste la baza plantelor, bulbii din pamant vor putrezi.

Cu un pic de atentie te vei bucura de primaveri deosebite – colorate si chiar parfumate!

Foto: Dave Gunn, ukgardenphotos

Lasa un raspuns

Theme by Anders Norén