Gradinar Original

Pune suflet in ceea ce faci…

ARHIVA, Asocieri de plante pentru gradina, PEISAGISTICA

Cum poti sa ai o gradina frumoasa in luna mai

Sigur te-ai gandit si tu la cum sa arate gradina ta in luna mai. O multime de frumuseti infloresc in aceasta luna dar eu m-am oprit la cateva, care dau bine in orice gradina. Hai sa vezi la ce combinatie de flori m-am gandit. Este de efect pentru perioada de trecere dintre primavara si vara.

Luna mai reprezinta finalul sezonului de lalele. Doar o parte din ele mai sunt inflorite, dar in amenajarea de fata vom folosi soiuri cu inflorire tarzie.  Toamna cand se face plantarea bulbilor se pot selecta doar cei cu inflorire tarzie.  Aceste lalele se pot asocia de minune cu Rhododendronii, mai ales daca se armonizeaza cromatica florilor. Acestea sunt plantele vedete, dar mai sunt mici secrete de aflat despre aceasta amenajare.

In completare poti sa plantezi Hemerocallisi (sau chiar Irisi) care vor prelua de la lalele statutul de vedete in luna iunie si care au flori colorate cam ca si Rhododendronii. Se mai poate folosi iedera, pentru a masca zonele mai neinteresante din gradina. Desi sunt destui gradinari care se feresc de aceasta planta. E bine de stiut ca nu toate soiurile sunt invazive si ca sunt unele care merita folosite in gradina si in ghivece. De asemenea, amenajarea se poate completa cu rasaduri de plante anuale sau bianuale.

Ca sa fie si mai reusita gradina, se pot folosi cateva conifere mici (Rhododendronii adora pamantul cu ace de conifere) si garduri vii simple care sa dea structura intregii amenajari.

Sper ca ti-au fost de ajutor sugestiile si ca ti-au placut imaginile.

 

Foto: ssedro, Benjamin Scott

Lasa un raspuns

Theme by Anders Norén