Gradinar Original

Pune suflet in ceea ce faci…

ARHIVA, DECORATIV

Decor cu Floarea Soarelui pentru masa din gradina

Aranjament pentru masa

A venit vara cu adevarat! Atat calendaristic cat si ca temperatura. Florile de vara ne rasfata prin gradina, pe terasa sau pe balcoane. Insa, la capitolul decoratiuni pentru masa din aer liber… suntem deficitari. Iata un aranjament dragut care poate sta atat la soare cat si la umbra si care are capacitatea de a inveseli pe toata lumea.

Aveti nevoie de cateva „ingrediente”: 5 ghivece cu Floarea Soarelui pitica (Helianthus), 4 ghivece cu Carex, 2-3 ghivece cu Muehlenbeckia, un recipient decorativ alungit, pietre si pamant de flori. Puteti sa folositi si alte plante cu aspect similar, in caz ca n-o sa le gasiti pe acestea in magazinele din localitatea voastra.

Luati recipientul si va asigurati ca are gauri de scurgere pentru apa suplimentara (daca ploua pe aranjament si apa se acumuleaza la baza recipientului, vor putrezi radacinile plantelor). Puneti un strat de pietricele si apoi un strat de pamant. Scoateti plantele din ghivecele lor si asezati-le in recipient una langa cealalta, lasand un spatiu intre coletele cu radacini de aproximativ 2 degete. Completati pamantul printre colete, intindeti pe deasupra crengutele de Muehlenbeckia care sunt foarte flexibile si pe margini asezati cateva pietre mai mari. Daca vreti si daca aveti, adaugati deasupra cateva tulpini de maci de gradina care au capsule cu seminte. Dar se poate si fara ele.

Spor la treaba!

Foto: Flora Dania Marketing

Lasa un raspuns

Theme by Anders Norén