Gradinar Original

Pune suflet in ceea ce faci…

Aranjamente pentru Craciun, ARHIVA, INGRIJIREA PLANTELOR, Plante de interior

Minipădure de interior cu aspect festiv


Vrei ceva deosebit pentru Sărbători și nu numai? Îți propun o minipădure de interior în care Ficus microcarpa ginseng este vedetă. Ai nevoie de 2-3 astfel de plante, cât mai spectaculoase, un recipient spațios decorativ (sau care poate fi decorat după cum dorești), mușchi, crenguțe mici și câteva conuri de conifere.

Poți folosi pământ pentru bonsai sau unul cu drenaj bun. Un pământ gras și hrănitor va provoca o creștere rapidă a plantelor și se strică aspectul general al aranjamentului. Ele vor trebui tunse periodic și udate frecvent, mai ales prin pulverizare. Au nevoie de lumină bună, altfel se vor etiola și vor începe să crească strâmbe tot căutând lumină. Aceste plante nu sunt bonsai în adevăratul sens al cuvatului, dar dacă te pasionează ideea, ar putea fi un bun început pentru bonsaistică. Ficusul este o plantă tolerantă la greșeli de îngrjjire care se poate recupera sau înmulți foarte ușor prin lăstari. Totuși, va trebui să ai grijă să nu ajungă la carență de minerale care are potențial distructiv atât estetic cât și ca sănătate a plantei.

Dacă aranjamentul tău nu încape pe pervaz poți amenaja o masă înaltă dar de mici dimensiuni pe care să o  luminezi cu o lampă led. Așa aranjamentul va avea vizibilitatea pe care o merită și condiții bune de vegetație. Spor la treabă.

Foto: FloraDania

Lasa un raspuns

Theme by Anders Norén