Gradinar Original

Pune suflet in ceea ce faci…

Arbusti si Arbori, ARHIVA, INGRIJIREA PLANTELOR

Planteaza-ti si Lonicera in gradina, s-ar putea sa-ti placa!

Lonicera

Lonicera este o planta populara pe la noi. Poate avea aspect de liana, de tufa laxa sau de arbust – in functie de soi si de felul cum este tunsa sau dirijata din „frageda pruncie”. Lonicera tip liana are capacitatea de a „tapeta” ziduri si pergole de tot felul, insa nu toata lumea o agreaza din cauza ca atrage furnici (florile sunt dulci). Probabil mai interesante sunt soiurile care pot fi folosite pentru garduri vii sau perdele de vegetatie care sa mascheze anumite zone din gradina si cele care pot fi tunse si dirijate sa creasca sub forma de arbusti solitari.

Sunt foarte putin pretentioase: se multumesc cu orice fel de sol, tolereaza dezechilibrele de udare (seceta sau ploaie in exces) si poluarea, raman frumoase multa vreme chiar si daca nu sunt tunse. E drept, peste iarna  isi pierd frunzele dar atata lucru li se poate ierta, nu-i asa? E bine totusi sa nu le plantati la umbra deasa pentru ca ajung sa nu mai produca flori si sa nu neglijati tunderea prea multa vreme, pentru ca pot ajunge sa-si piarda frumusetea.

Oare ce mai poti astepta de la un arbust care iti ofera flori parfumate pe durata a cateva luni pe an, frunzis frumos si fructe decorative in restul anului si care se inmulteste foarte usor?

Lasa un raspuns

Theme by Anders Norén