Gradinar Original

Pune suflet in ceea ce faci…

ARHIVA, INGRIJIREA PLANTELOR, Plante bulboase de gradina, Plante de interior

Ranunculus în grădină și ghivece

Este o plantă floriferă și atractivă pentru grădină dar și pentru ghivece. Perioada sa de apogeu este mai-iunie când ne încântă cu florile sale mari, spectaculoase și intens colorate. Un grupaj de astfel de plante devine instantaneu un punct de atracție în grădină. Planta este perenă dar se gestionează destul de greu așa că e folosită că plantă anuală.

În general se comercializează în februarie -martie la ghivece sau la pachete de grife ( un fel de bulbi). Aceste grife au nevoie de hidratare înainte de plantare, altfel există riscul să nu încolțească. Orientarea la plantare este cu gheruța în jos. E bine să nu cumpărați de pe internet astfel de grife pentru că pot să fie deshidratate și să fiți foarte dezamăgiți. Ranunculus se poate planta la locul final din grădină sau în spații protejate pentru ca mai apoi să fie mutat în grădină. Părerea mea este că e mai simplă prima variantă. Nu trebuie decât să așteptați să treacă înghețul.

Condiții de cultură

La locul de plantare e indicat să fie pământ gras, afanat și reavan. Are nevoie de expunere la soare de câteva ore pe zi așa încât să poată înflori abundent. Trebuie să aveți grijă că planta își poate pierde vigoarea la căldură prea mare sau în caz de administrare de azot în exces. Folosiți îngrășăminte naturale sau stimulatoare de înflorire în care azotul este limitat. Planta este mare consumatoare de minerale din cauza florilor mari pe care le produce. Majoritatea soiurilor de Ranunculus sunt de talie medie și se plantează în fața altor plante.

E o modă în care miresele își doresc buchete de Ranunculus. Nimic rău în asta însă e nevoie de plante cu tije lungi. Sau e nevoie de un florist experimentat.

Dacă peste vară e secetă e bine să udați aceste plante și deci e necesară și o asociere cu alte plante care au nevoie de aceleași condiții de vegetație. Excesul de umezeală produce veștejirea plantelor și putrezirea rădăcinilor (grifelor). În perioadele ploioase plantele pot fi atacate de melci. Ei se pot îndepărta manual sau puteți folosi soluții chimice. Iarna puteți lăsa grifele în pământ dar trebuie acoperite cu un strat protector de frunze.

Foto FloraDania

Lasa un raspuns

Theme by Anders Norén