Gradinar Original

Pune suflet in ceea ce faci…

Aranjamente pentru Craciun, ARHIVA, INGRIJIREA PLANTELOR, Plante de interior

Sedum ochroleucum, o suculentă cu aspect de brad

Vă doriți un aranjament simpatic pentru Sărbători? Credeți că nu se poate fără conifere? Ba da. Dacă aveți la îndemână acest soi interesant de Sedum. Aspectul său general este unul de conifer, se manevrează ușor, nu lasă ace prin casă și nu cere decât puțină apă și lumină naturală. În rest este foarte versatil și-l puteți folosi într-o gamă largă de aranjamente și asocieri. Eu am optat pentru varianta cea mai simplă.

E nevoie de o plantă matură de Sedum ochroleucum la ghiveci, de câteva conuri și globulețe mici, de un ghiveci decorativ. Nu este necesar să scoateți planta din ghiveciul de cultură în care se află, doar o așezați așa cum e în ghiveciul decorativ. Alături de plantă distribuiți conurile după cum va place. Cu grijă ca să nu răniți planta. După aceea prindeți cu grijă câteva globulețe, cu sfoară fină. Nu uitați să udați planta când are nevoie – depinde cât de cald aveți în casă. Apropo, acesta este un decor de interior pentru spații mai răcoroase. Dacă se poate.

Se poate folosi pentru a decora mesele festive, holurile luminoase, balcoanele închise. În extremis merge și în camerele de locuit. Udarea trebuie să fie moderată iar căldura sufocantă și uscată de la calorifere trebuie evitată.

Chiar și cu mici greșeli de îngrijire aveți șanse mari să vă păstrați aranjamentul multă vreme iar Sedumul an de an, pentru că este o plantă perenă.

Foto FloraDania

Lasa un raspuns

Theme by Anders Norén