Gradinar Original

Pune suflet in ceea ce faci…

ARHIVA, Casa frumoasa si practica, DECORATIV, Plante de interior

Stiai ca si plantele poarta inele?

Inele decorative

E adevarat ca nu toate plantele se preteaza la astfel de improvizatii decorative, insa Sansevieria cylindrica este perfecta, pentru ca tulpinile sale arata ca niste tije conic-alungite, adesea dispuse in evantai. Iti e draga planta pentru rezistenta ei – ca te asteapta fara dificultati cand esti in concediu si n-are cine sa o ude! Insa ti-ai dori sa produca si flori. Ei bine, e posibil ca unele exemplare mature de Sansevieria sa produca si flori (sunt albe sau crem si au un parfum uimitor!), insa cel mai adesea ele se vand ca plante decorative prin frunzis.

Ca sa ai un strop de culoare in ghiveci, ai cateva variante: sa adaugi inele decorative, sa faci un soi de capisoane lunguiete din materiale fine si colorate, sa atasezi fluturi sau flori de hartie creponata, plastic sau tesaturi. Adica, sa suplinesti cu elemente decorative perioadele in care florile lipsesc. Ai putea sa folosesti planta in asocieri cu alte flori, dar probabil ca cel mai simplu este sa te limitezi la elemente decorative.

Singur fantezia ta n-are limite, asa ca eu nu fac decat sa-ti amintesc ceea ce stii deja, doar ca n-ai pus in practica. Merita efortul, spor la treaba!

Foto: Flora Dania

Lasa un raspuns

Theme by Anders Norén