Gradinar Original

Pune suflet in ceea ce faci…

ARHIVA, DECORATIV, PEISAGISTICA, Stiluri de amenajare a gradinilor

Tablouri in gradina? Da, chiar asa!

Daca iti plac elementele decorative sigur te-ai gandit ca ai putea pune si in gradina cateva tablouri. Si chiar se poate, pentru ca ideea le-a mai venit si altora. De exemplu, poti obtine un tablou interesant, poate minimalist, facut de un artizan pentru care fierul forjat nu mai are secrete. Evident, nu te va costa putin, dar te vei putea mandri cu el asezandu-l chiar la intrarea principala in casa ta.

O alta varianta este tabloul facut special pentru exterior – contine niste tratamente chimice care previn decolorarea de la soare sau ploaie sau stricarea lui in timp. Insa, nu l-ai putea amplasa oriunde. Ci pe un perete mai protejat, poate intr-o zona cu streasina. Oricum, va fi o pata de culoare foarte interesanta pe care o poti armoniza cu florile din gradina sau cu hobby-urile tale (sau ale celor dragi).

Unul dintre cele mai spectaculoase tablouri de exterior sunt cele vii. Cum adica? Pai sunt niste ladite decorative populate cu suculente. Fiind vorba de plante care adora soarele si apa de ploaie le-ar asigura necesarul de umiditate, nu mai trebuie decat sa le gasesti amplasamentul potrivit – o “camera exterioara” de exemplu.

O alta varianta decorativa pentru locul de odihna din gradina este “draperia artistica”. Bineinteles ca in temenii unui designer se numeste altfel, dar pentru noi novicii, termenul este relevant. Cred. Problema e ca nu e chiar accesibila varianta asta: ori ai talent la improvizat, ori le cumperi de la designer. Pentru ca or sa te coste ceva, e bine sa le pui sub un acoperis care sa le protejeze de intemperii. 

Foto: Rictor Norton & David Allen, JR.P

Lasa un raspuns

Theme by Anders Norén