Gradinar Original

Pune suflet in ceea ce faci…

ARHIVA, DECORATIV

Umbreluta din povesti

Ne fac ziua mai frumoasa si ne inspira – acestea sunt aranjamentele florale. Ele nu sunt doar niste flori aruncate intr-o vaza, desi asa cred unii. Ele sunt o sursa de energie si fac parte din viata noastra de zi cu zi. Ele ne fac sa dam frau liber fanteziei si din cateva flori, frunze sau crengute sa iasa adevarate opere de arta. Asa ca in poza de mai sus. Nu-i asa ca va duce cu gandul la povesti cu zane diafane? Nu o data noi femeile am visat sa devenim decoratori sau floristi. Mai ales daca ne place sa fim inconjurate de flori rare, frunze cu texturi interesante, crengute, panglici colorate, suporturi metalice si vase decorative…

Si uite asa am ajuns in fata acestui aranjament pretios. Sa nu spuneti ca nu e! Ma uit la ploaia de perlute, asezate intr-o aparenta dezordine, (ma duc cu gandul la stropi mari de ploaie, rostogolindu-se grei pe umbrela din frunze de Stachys byzantina). Apreciez florile albe de cale (Zantedechsia) serpuind delicat pe covorul de frunze pufoase… Insa cel mai indraznet element al aranjamentului mi s-au parut lastarii pendenti si marmorati de Ceropegia – culoarea lor sparge monotonia griului si aduce o doza fina de romantism.

Privindu-l m-am intrebat daca unei mirese i-ar placea un asemenea aranjament. De ce nu? E atat de elegant si florile sunt atent alese, menite sa impresioneze pe toata lumea. In buchetul ei de mireasa s-ar putea regasi aceleasi Cale, Eucharis, latari de Stachys, perlute si crengute de Ceropegia. Suporturile metalice pot fi folosite pentru a obtine un astfel de aranjament sau de buchet modern. Fantezia este necesară precum si indemanarea. Nu este numai un aranjament floral care atrage atentia, este mai degraba o „metafora a unei casnicii fericite.

Sunt sigura ca aranjamentul de care am vorbit astazi va fi dorit de multe mirese. Pentru ca are toate atuurile. Nu-i asa?

Foto: Jai

Lasa un raspuns

Theme by Anders Norén